native art Solomon Islands naar de voetreizen Praktijk geestelijke begeleiding naar Sophia, ontmoetingsplaats naar de inleiding terug terug

 

Tempelzicht Info


Tempel Ballonvaart 2012
Op initiatief van Ruud Baars wordt er volgend jaar een ballonvaart boven Tempel gehouden.
De precieze datum wordt nog bekend gemaakt, maar het zal waarschijnlijk zijn in April 2012

Inlichtingen en opgave: info@ruudbaars.nl


Tempelfeest 2011
: zaterdag 13 augustus
Dit besloten feest is weer bij de loods van Marcel Mathot, Zijdeweg nr. 6.
Het begint om 15.30 uur met leuke spelletjes voor jong en oud.
Om 18.00 gaat de BBQ aan en 's avonds......verrassing!
Inlichtingen en opgave voor 6 augustus bij Angela Mathot

 

Maaiwedstrijd tractorclub 'De Tempel' 21 mei 2011
Zaterdag 21 mei wordt de traditionele maaiwedstrijd gehouden door oldtimerclub 'De Tempel'.
Op het grasland aan de Tempeldijk naast huisnummer 3 zullen een aantal leden van deze club die in het bezit zijn van een zgn vingermaaibalk aan de tractor, onderling de strijd aangaan wie het beste kan maaien op deze ouderwetse manier.
Iedereen is van harte welkom.
De start is om 13.00 uur en het evenement duurt tot het grasland gemaaid is.

 

Muziek in de Polder bij The Stables op de Wijkdijk
Start van het nieuwe seizoen op zaterdag 30 oktober 2010
Kijk hier voor de agenda 2010-2011

 

Tempelkaarten 2010-2011
Vrijdag 15 oktober
gaat het nieuwe tempelkaartenseizoen weer van start in de kantine van Edelman.
Overige data: 19 november, 14 januari en 25 februari
Inschrijven vanaf 19.30 tot 19.55 uur.
Aanvang kaarten 20.00 uur.

 

Fietsexcursie 4 september 2010
Landschapsbeheer Zuid- Holland organiseert een fietsexcursie langs de bebouwingslinten Tempeldijk, Schinkeldijk en Oud-Reeuwijkseweg. Bebouwingslinten vormen één van de grote kwaliteiten van het Groene Hart en in het bijzonder van Reeuwijk. Tijdens de fietstocht wordt verteld over de geschiedenis van het lint en de groene elementen (geriefhoutbosjes, knotwilgen, fruitboomgaarden etc.). Ook kunt u ideeën opdoen hoe u de waarden van het lint kunt versterken. Belangstellenden kunnen zich voor 26 augustus a.s. aanmelden via info@zh.landschapsbeheer.nl of via tel.nr. 0182 683 666 Zaterdagochtend 4 september van 10.00 - 12.00 uur
Verzamelpunt: "Tempelzicht", bij de picknicktafel

Kosten: €5,-

 

Maaiwedstrijd 26 juni 2010
Zaterdag 26 juni hield oldtimerclub ‘de Tempel’ zijn jaarlijkse wedstrijd grasmaaien. Dit vond plaats op een weiland van Piet de Vos, aan de Tempeldijk naast nr. 5.
Verschillende ‘kleine’ klassieke tractoren met een maaibalk aan de zijkant van de trekker, kregen de opdracht een volledige ronde door het weiland te maaien. En er bleek nog heel wat te komen kijken om dat goed en netjes te kunnen doen. Zaken als de juiste maaibalk, juiste snelheid en de juiste hoogte van de maaibalk zijn allemaal van belang. Het werd een spannende strijd tussen 15 oldtimers, met veel toeschouwers langs het maaiveld!
Een deskundige jury volgde het resultaat nauwkeurig en uiteindelijk werd Cor Rijkhuizen aangewezen als winnaar.

Klik hier voor een foto-impressie van deze mooie zonnige dag in de Tempel.

 

 

Opening Tempelzicht 17 mei 2010
Burgemeester Elzinga was de officiële eerste gebruiker van een bijzondere picknick plek in Tempel. De burgemeester maakte tevens de naam van de locatie bekend (Tempelzicht - Driepolderpunt) en er werd een informatiebord onthuld. Leerlingen van groep 8 van de Gerardus Majella school in Reeuwijk-Brug beschilderden een picknicktafel.
De gemeente heeft de leerlingen van groep acht van de Gerardus Majella school gevraagd om de picknicktafel te beschilderen met het thema Natuur en Recreatie. Enthousiast zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het maken van een ontwerp en het beschilderen van de tafel. Burgemeester Elzinga vindt het resultaat prachtig en hij is dan ook trots op de creativiteit en inzet van de scholieren: “Dit project is niet alleen een goede mogelijkheid om de jeugd kennis te laten maken met het onderwerp Natuur, ook beschikt Tempel nu over de mooiste picknick plek van Reeuwijk!” Foto-impressie (opent in eigen venster)

Volgens de leerlingen geeft de beschildering het Nederlandse landschap weer: de tulpen geven je het gevoel dat je na een heerlijk tochtje even neerstrijkt in een bloemenveld. De kinderen vonden het erg leuk om zich naast alle hectiek van het afsluitende jaar (groep 8) bezig te houden met iets totaal anders. Ze zijn ook erg blij met het resultaat, dat zij met behulp van een creatieve ouder hebben behaald.

Locatie: Tempeldijk tegenover huisnummer 70/72