naar de inleiding naar Inleiding naar gepubliceerde boeken teksten om in stille tijd te lezen naar de voetreizen buffelpad

Praktijk voor geestelijke begeleiding

 
Het leven is niet zo maakbaar als wij willen,
maar jouw weg zal zich steeds opnieuw laten vinden.


Wij zijn allemaal op weg in het leven. Soms gaat het vanzelf, zonder daar al te veel bij na te denken. Maar er kunnen perioden zijn dat je met twijfels en vragen zit. Vragen over de zin van alles, over je geloof of over het leven dat je leidt. Dan kan het prettig zijn om geestelijke begeleiding te krijgen. Iemand die naar je luistert en je helpt je levensvragen te formuleren. Een kenmerk van geestelijke begeleiding is dat iemand met respect voor jouw persoonlijkheid als het ware een stukje met je meeloopt. Een geestelijk begeleider stuurt je niet, maar helpt je om je eigen pad te (her-) vinden en daarop te vertrouwen.

Geestelijke begeleiding zoekt met je naar je kracht, stimuleert dat je verder groeit en neemt de tijd voor het proces dat gaande is.
Geestelijke begeleiding staat stil bij vragen rond geloof en levensbeschouwing en helpt woorden geven aan wat een mens ten diepste beweegt.
Geestelijke begeleiding is er ook voor crisissituaties en voor ondersteuning bij ziekte en sterven.


Ik ben aangesloten bij Gaandeweg, Vereniging van geestelijk begeleiders in België en Nederland. .

kaartje Voor meer informatie zie de aparte website: www.margreet-meijer.nl