naar interessante websites naar voetreizen Praktijk voor geestelijke begeleiding naar de gepubliceerde boeken naar Inleiding

 
 

Najaar 2009 bezocht ik samen met onze dochter Mirjam de Solomon Eilanden,een eilanden groep in het westelijk deel van de Grote of Stille Oceaan ten oosten van Nieuw-Guinea. Op het eiland Malaïta verbleven we een paar weken in Fote, een plaats in de bush, per truck op ongeveer een uur afstand van Auki, de hoofdplaats van Malaïta Province. Mirjam, één van de initiatiefneemsters van de non profit organisatie ‘Little and Loud International’ (www.littleandloud.org), zet zich in Fote o.a. in voor de plaatselijke lagere school.

Ik genoot er van de enorme hartelijkheid en gastvrijheid en ontmoette veel bijzondere mensen.
Eén van hen, Walter D. Faleka, is een jonge, creatieve onderwijzer die zich graag verder wil ontplooien als kunstenaar. Zijn droom is om samen met andere jonge mannen uit het dorp een kunstatelier op te zetten en daar textiel bedrukken voor bv schooluniformen of vlaggen voor kerk of vereniging. Ook wil hij souvenirs maken, gebruiksvoorwerpen beschilderen en schilderijen verkopen. Ik heb het volste vertrouwen in zijn talenten en zijn wil om zijn plannen te realiseren, maar zag ook hoe moeilijk het is om aan voldoende geld te komen om zo’n onderneming te starten. Om Walter te ondersteunen zodat niet alleen hij, maar met hem meerderde dorpsgenoten, een betere toekomst kunnen krijgen, zijn we begonnen hier in Nederland schilderijtjes van hem te verkopen. Hij maakt kleurrijke, heel originele composities van de natuur en cultuur om hem.

De schilderijtjes die ik in mij bezit heb en waarvan er een aantal op deze website te bewonderen zijn, verkoop ik niet, maar dergelijke taferelen zijn wel te bestellen. Ik heb regelmatig contact met hem en kan dan de bestelling doorgeven.
Walter maakt dus op verzoek schilderijen !

Het zal duidelijk zijn dat al het geld aan Walter toekomt zodat hij in de nabije toekomst zijn droom kan waarmaken.

Voor meer informatie en bestellingen: margreetmeijer@hetnet.nl, tel 0641042493.

Klik op een afbeelding voor een groter formaat en de mogelijkheid te bladeren in de collectie.

 
Walter in zijn hut en nog een voorbeeld van zijn kunnen, een naambord voor een school