Praktijk geestelijke begeleiding naar gepubliceerde boeken naar de inleiding

Via Roma
 
Tussen 1998 en 2006 liepen wij in etappes van Maastricht naar Rome. Wij kozen een eigen route via België, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland. Over de Gotthard kwamen we bij Chiasso in Italië. Vanaf Florence volgden we de weg van Franciscus, beschreven door Kees Roodenburg (Beschrijving van een route voor voetgangers van Florence via Assisi naar Rome). Naarmate de tocht vorderde, genoten wij steeds meer van het onderweg zijn en werd "Rome halen" minder belangrijk. Toch was het een prachtig moment toen wij met de rugzakken op het St. Pietersplein opliepen en zo onze tocht van "Pietersberg naar Pietersplein" beëindigden.

De etappes die wij op weg naar Rome hebben afgelegd zijn schematisch in deze website gezet. Voor nadere bijzonderheden, zoals b.v. de precieze route, afstanden en overnachtingen, kun je met ons contact opnemen
Wij volgden gedeeltelijk bestaande routes, maar met name in Noord -Italië vonden wij onze eigen weg. Ook de route langs de Via Appia hebben we zelf bepaald.

Zie verder: etappe overzicht en gidsen en route (openen in een eigen venster)


Via Appia Antica

Mei 2007 gingen we vanaf het Pietersplein in Rome verder en zochten we in de voetsporen van de oude Romeinen onze nieuwe weg, de Via Appia Antica. We kwamen tot Bari.

Twee jaar later pakten we de weg weer op, liepen van Bari tot Brindisi om daarna over te steken naar Patras, in Griekenland. Vervolgens liepen we over de Peleponnese. Het eerste stuk liepen we langs de kust, daarna zochten we het binnenland op en eindigden tenslotte inTripoli.


Via degli Dei

April 2011 liepen wij de Via degli Dei, een prachtige oude weg door de Apennijnen, van Bologna naar Florence.Door het lopen ontmoet ik je elke keer
opnieuw, mijn beste reisgenoot............
TagoreAndere wegen

- Camino Portugues: van Tomar via Porto naar Santiago 2010/2011
- Via Francigena van San Miniato naar Bolsena april/ mei 2014
- Hermannsweg van Rheine naar Detmold zomer 2014
-
vervolg Hermannsweg en Eggeweg van Detmold naar Marsberg mei 2015
- Rennsteig in het Thüringerwoud 2016/2017
-
Via Regia van Görlitz naar Erfurt 2018/2019